Kapelaan

Beste mensen,

Graag zou ik mezelf even aan u willen voorstellen. Ik ben kapelaan Sacha Steijaert, 43 jaar. Vanaf 1 januari 2018 ben ik benoemd in de parochie Sint Clemens maar zal ik ook pastoor Schilder assisteren in de parochie Heilige Apostelen Petrus en Paulus. Hiervoor was ik kapelaan in de parochie Heilige Franciscus in de Bommelerwaard.

Ik ben geboren en getogen in Hoofdplaat, een heel klein dorpje van 750 inwoners aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Tot aan mijn HTS-studie heb ik daar met mijn ouders, zus en broer gewoond. Een mooie tijd in een plattelandsomgeving en direct aan zee. Ik kan wel zeggen dat ik een goede jeugd heb gehad. In ons dorp kende iedereen elkaar en er was veel saamhorigheid. Toen ik klaar was met de MTS ben ik naar Breda gegaan om daar te studeren. Nadat ik was afgestudeerd als technisch milieukundige heb ik met veel plezier gewerkt bij Philips in Nijmegen. Later heb ik bij een grote amerikaanse chemiefabrikant gewerkt in het technisch beheer van gassen- en chemie- installaties. In die tijd begon het geloof weer een rol te spelen in mijn leven. Ik ben weer naar de Kerk gegaan en uiteindelijk werd ik me er zelfs van bewust dat ik priester wilde worden. Het heeft nog wat omwegen en u-bochten gekost om naar het seminarie te gaan. Maar ik ben blij en gelukkig dat ik deze keuze heb mogen maken.

Veel hobby’s heb ik niet, maar ik hou er van om te gaan wandelen en regelmatig woon ik een concert bij te wonen. Om de conditie een beetje op peil te houden, heb ik mezelf verplicht om elke week te gaan zwemmen (maar dit haal ik niet altijd). Verder vind ik het heel belangrijk om tijd aan familie en vrienden te besteden. Dit contact samen met ouderwetse gezelligheid is voor mij echt heel belangrijk in mijn leven.

In de Bommelerwaard ben ik ongeveer anderhalf jaar werkzaam geweest. Een mooie regio en ik heb hier graag gewoond. Als alles volgens planning verloopt, zal ik vier januari verhuizen van Hedel naar de pastorie in Reusel. Dan begint er weer nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een nieuwe streek, nieuwe mensen. Het zal wel even duren voordat ik alle dorpen en de mensen een beetje ken, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik zie er erg naar uit om in de Kempen te gaan wonen en dienstbaar te kunnen zijn als priester.

Groeten,

Kapelaan Sacha Steijaert