23 December 2018 Kerstconcert

Kerstconcert 2018

www.reuselsgemengdkoor.nl

Zondag 23 december a.s., om 14.30 uur verzorgt het ‘Reusels Gemengd Koor’ weer haar traditionele kerst-concert in de kerk van ‘Maria Ten Hemelopneming’ in Reusel.

De uitvoering begint met volkszang, waarbij het alom bekende kerstlied: “Wij komen tezamen” wordt gezongen. Hierna vervolgt het koor met de ‘Gloria’ uit ‘Missa in Tempore Belli’, ook wel genaamd “De  Paukenmesse” van Franz Joseph Hayd’n; waarna ver-volgens een bekende klassieker van Hector Berlioz: “L’adieu des bergers à la Sainte Famille” wordt  uitgevoerd.

Ter afwisseling van de gezangen zal Fenneken Tichgelaar (fluit) het concert vervolgen met een drietal prachtige instrumentale werken: ‘Madrigal’ van Philippe Gaubert; ‘5 Pezzi Facili’ van Nino Rota en ‘Yo  bajo del monte’ een oud Portugees kerstlied.

Tenslotte brengt het koor de Christmas Musical LOVE TRANSCENDING van John W. Peterson ten gehore. Dit is een zeer goed in het gehoor liggend werk waarvan algemeen met volle teugen wordt genoten!

De muzikale leiding van dit concert ligt deze keer in handen van Ton van Houtert, terwijl de muzikale begeleiding is toevertrouwd aan Maurice Alessi, Orgel/piano. Als gastsolist treedt op Joop Hendrickx (Bas, Bariton)

De entree voor dit concert is gratis. Wel wordt het zeer op prijs gesteld als U na afloop van het concert Uw waardering voor deze mooie kerstviering wilt uiten doormiddel van Uw (gulle) gave in de collectemandjes achter in de kerk. Daarmee ondersteunt U Uw eigen ‘Reusels Gemengd Koor’ en maakt U het voor hen mogelijk opnieuw aan een volgend concert te werken.

Veel luistergenot,
RGK bestuur