1e H.Communie

Project H. Communie en H. Vormsel

De scholen zijn weer begonnen en de parochie gaat mee in vaart van het schooljaar. Binnenkort starten de projecten voor de eerste H. Communie en het H. Vormsel weer. Het Communieproject zal als eerste starten. Op 29 oktober is er om 20:00 uur een informatieavond voor ouders op de pastorie. De informatieformulieren liggen achter in de kerk en deze zullen ook op de scholen worden uitgedeeld. Ook kan het formulier van de website van onze parochie worden gedownload via https://www.sintclemens.eu/wp-content/uploads/uitnodiging-informatieavond-communie-2019.pdf.

Het formulier moet voor 12 oktober op de pastorie worden ingeleverd. De datum van de 1e Communie staat ook al vast: zondag 19 mei om 11:00 uur.

Ouders van communicanten 2013,

*************************************************

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en ouders en kinderen hebben weer een overvolle agenda voor het komende jaar.  Daarom alvast deze informatie verstrekt om ouders en jongens en meisjes voor te bereiden.

De 1e H.Communie 2013 is voor 2013 gepland op zondag 14 april voor de Mariaschool en de Klimop en op zondag 21 april voor de Leilinde. Via de school worden de meldingsformulieren verspreid,  welke kunnen worden ingeleverd op de pastorie aan de Kerkstraat 1.  Voor het komende jaar zullen tijdens schooltijd twee hoofdstukken van de Communieproject  ‘Samen groeien in Geloof ‘ worden behandeld door de leerkracht. De overige hoofdstukken worden gedurende 8 bijeenkomsten op de woensdagmiddag(van 13.30 – 14.45 uur) behandeld op de pastorie. Aan ouders wordt hierbij weer de mogelijkheid geboden om samen met de pastoor de communicanten voor te bereiden en te begeleiden op de pastorie.

De 50 Communicanten van dit jaar van onze parochie hebben bij hun voorbereiding gespaard voor Villa Pardoes uit Kaatsheuvel.

Daarbij hebben ze samen het mooie bedrag van €452,55 gespaard.

Villa Pardoes is bedoeld voor ernstige zieke en vaak ongeneeslijke zieke
kinderen, welke één week met hun ouders en eventuele broertjes en zusjes
daar geheel kosteloos kunnen verblijven. Zo ook in staat om als gezin één
week de dagelijkse zorgen, wat van je af te kunnen zetten. Een beetje
onbezorgd te kunnen genieten. Villa Pardoes kent 8 huisjes, waar dus 8
gezinnen een gehele week kunnen verblijven. Alléén door steun van
particulieren en zo ook het spaargeld van vele communicanten wordt dit
mogelijk gemaakt.
Het was gewoon voor onze Communicanten een geweldig uur van kennismaking,
waar hun spaargeld aan werd besteed.
Met een mooi aandenken van Villa Pardoes en voor ieder wat lekkers gingen ze
allen met hun ouders weer huiswaarts.
Zeer zeker de moeite waard !